Hoe ga ik te werk?

Een gezonde levensstijl? Hoe begin je er aan? Van lichaamssamenstelling tot eenvoudig voedings- op dieetplan, ik help je graag verder!

Maak een afspraak

Lichaamsanalyse & dieetplan

Tijdens een eerste afspraak wordt uw lichaamssamenstelling geanalyseerd (gewicht, vetpercentage, spiermassa, vocht,…) en wordt u uitgebreid bevraagd over uw huidige eetgewoonten en voedingsgedrag (voedingsanamnese).

Aan de hand van deze analyse wordt er een soepel en vrij eenvoudig voeding- of dieetplan opgesteld, aangepast aan uw individuele behoeften (je nodige voedingsstoffen (vb. eiwitten, vetten, koolhydraten,..) worden vertaald in voedingsmiddelen zoals brood, vlees,..).

Dit vormt een uitstekende basis en een goede houvast voor het verdere verloop van onze samenwerking.

Eetgewoonten

Eetgewoonten zitten vaak diepgeworteld in uw dagelijkse leefpatroon. Veranderen van die gewoonten vereist uw 'inzicht'. Wat, waarom en wanneer u eet, zijn de basisvragen van uw eetpatroon. Daarom wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met uw persoonlijke situatie en uw wensen. Het is dan ook belangrijk om u niet te beperken in uw levensstijl.

Kleine aanpassingen en een goed besef kunnen vaak al een grotere impact teweeg brengen. De focus ligt vooral op de structurele verbetering van uw voedingspatronen en de juiste begeleiding om uw doel te bereiken.

De volgende consultaties voorzien in uw begeleiding en, indien nodig, bijsturing. U wordt geholpen door middel van nog meer concrete adviezen en praktische tips.

Indien gevraagd kan uw dokter, indien u dat wenst, op de hoogte gehouden worden van de resultaten.

Eetproblemen en eetstoornissen

Gezond en evenwichtig eten is niet altijd vanzelfsprekend. Soms is het moeilijk balans en structuur te vinden in ons voedingspatroon. Steeds vaker worden we geconfronteerd met wat niet mag en gaat het plezier en gezelligheid verloren. Eten kan ook een uitlaatklep zijn van uw gevoelens en emoties. Indien daar onevenwicht ontstaat en controle dreigt verloren te raken, spreken we van een eetprobleem of zelfs een eetstoornis.

Herkent u zichzelf?

  • Het is moeilijk balans en structuur te vinden in uw voedingspatroon
  • Eten is niet meer plezierig en gezellig door wat niet mag
  • Eten is een uitlaatklep van uw gevoelens en emoties

Wij helpen u gezond en evenwichtig te eten, emotionele onevenwichten te herstellen en de controle terug te grijpen over uw voeding. Ook in geval van eetproblemen -of stoornissen, gaan we na hoe we uw levenskwaliteit kunnen verbeteren en u ‘genezen’. Naast het gewicht, staat steeds uw algemeen welzijn voorop...