Lies Vandersyppe: uw diëtiste

Een blijvende en gezonde levensstijl? Ik help je graag op weg!

Maak een afspraak

Diëtiste, voedings- en dieetkundige, gezondheidscoach

Sinds 2004 ben ik actief als erkend diëtiste (RIZIV 5-60853-01-601).

Ik startte onmiddellijk mijn praktijk nadat ik ‘cum laude‘ afstudeerde als bachelor in de Voedings- en dieetkunde aan het KaHo Sint-Lieven (huidige Odisee hogeschool) te Gent.

Tijdens die jaren groeide mijn praktijk uit tot wat ze op vandaag is. De ervaring die ik opdeed als gastdocente op de KaHo Sint-Lieven, voedingscoach voor sporters en kinderen, mentor van studenten voedings- en dieetkunde, docente voor gezondheidsconsulenten, lesgeefster in de gezonde, culinaire keuken van ontbijt tot avondmaal, enz heeft mijn kennis voor een groot aantal diversiteit in types patiënten sterk verruimd.

Daarom mijn lijfspreuk “Ik streef ernaar de gezonde levensstijl te zoeken op maat van ieder uniek persoon.”

Een persoonlijk voedingsadvies, waarin ‘diëten’ wordt vervangen door gezonde voeding en het veranderen van voedings- en leefgewoontes op lange termijn.

De laatste jaren verdiep ik me meer en meer in de problematiek van eetstoornissen en eetproblemen. Sinds juli 2020 ben ik ook actief in de praktijk Nieuw Eetverbond te Gent. Deze praktijk is gespecialiseerd in de multidisciplinaire en holistische behandeling van eetproblemen zoals AN, BN, binge eating,... Deze praktijk werkt samen met vzw Empathie.

Daarnaast er is een nauwe samenwerking met Dr. Christine Dupont (mildheid.be)

Steeds meer en meer groeide mijn interesse in de psychologie, ook de psychologie achter het eetgedrag, vandaar dat ik ook had besloten mij verder te ontwikkelen in de oplossingsgerichte therapie aan het Korzybski instituut. Dit maakt mij meer onderlegd in het begeleiden en coachen van mensen binnen het oplossingsgericht denkkader. Na deze 2-jarige opleiding kan ik me counselor in de oplossingsgerichte cognitieve systeemtherapie noemen.

Maak een afspraak

Lies Vandersyppe
“Ik streef ernaar de gezonde levensstijl te zoeken op maat van ieder uniek persoon.”